11.27.2006


ESTIL MONTILLA


El president electe José Montilla comença a exercir de president, i si algú tenia dubtes de si tornariem a caure en errors de l'anterior legislatura, en els primers gestos des de que ha estat escollit president comença a demostrar que no serà així. S' anirà confirmant allò que asseguraven la gent del seu entorn més immediat, que serà millor president que candidat. L'avala la seva trajectòria política i el lideratge al partit, a la diputació, a l' ajuntament i al ministeri, on ha sabut fer equips i dirigir-los. Tothom li reconeix ara en els tres partits de l'entesa, que part de la garantia de l'èxit dels propers anys descansa en que el president pugui exercir com a tal sense traves. El propi Carod- Rovira reconeix que la seva vice-presidència està limitada competencialment i que únicament suplirà al president en allò que li demani.

Montilla ha sabut tancar un acord de govern amb poca fressa i molta endreça, i a més ha evitat tant com ha pogut que en els darrers dies es parlés de repartiment de carteres i de càrrecs. Ell vol decidir i anunciar el govern quan toqui, sense soroll, segur sabrà combinar experiència amb persones noves, i escollir-ne les més aptes i preparades. A partir d'avui i no abans les futures conselleres i consellers hauràn de restar pendents del seu telèfon mòbil
.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

m'agrada el teu bloc àlex, i que siguis tú mateix! endavant!

Anónimo dijo...

Sincerament espero que tinguis raó amb tot el que dius, en bona mesura jo mateix també tinc les mateixes sensacions. Però també és veritat, que el President és més que un gestor o un simple polític, ell és la imatge. Crec fermament que Montilla aprendrà a demostrar el dinamisme intern, però de moment és un camí més que ha de recorrer. Espero que tingui ben clar que es juguen les esquerres - totes - d'aquest país en la seva legislatura, d'ell depenen ara molts dels nostres anhels pel futur.