11.13.2006


ENTESA AL CONGRÉS



Ha tornat a reaparèixer al debat polític la recuperació del grup parlamentari a Madrid, ara ja no del PSC sinó de l' Entesa catalana de progrés. Cap novetat si tenim en compte que al Senat ja fa dues legislatures que funciona prou bé, es acceptada per tothom, i en bona mesura es el precedent de l' acord del Tinell i la reedició del govern catalanista i d'esquerres després de les eleccions de l'1-N.

El PSC mai ha renunciat a recuperar el grup parlamentari, ho ha defensat el president del partit i també el nostre primer secretari i futur president de la Generalitat, i en el protocol que va liquidar el grup parlamentari presidit per Ernest Lluch es feia constar que el PSC no renunciava a recuperar-lo més endavant, tot això amb la signatura i el consentiment d' Alfonso Guerra. En el darrer congrés del PSC a Barcelona va tornar a estar en el debat amb una esmena que defensava la nostra agrupació del PSC a Girona, i finalment el document polític aprovat deixava en mans del nostre primer secretari i de l'executiva nacional decidir el moment i l'oportunitat de vindicar-lo.

En la present legislatura a Madrid es difícil la constitució del grup parlamentari del PSC o de l' Entesa que deixaria al grup parlamentari popular com a grup més numerós de la cambra i a més provocaria un desgast al PSOE i al propi Zapatero poc assumible. No obstant, sí que podriem assajar a partir d'ara alguna fórmula que permetés que periòdicament els 21 diputats del PSC, els 8 diputats d' ERC i els 2 diputats d'IC-V ens reunissim a Madrid per acostar postures i evitar contradiccions en les nostres tasques parlamentaries, i visualitzar també la cohesió entre les nostres formacions polítiques.

A futur amb un Congrés amb una majoria socialista més àmplia - si aixís fos el resultat a les generals del 2.008 - s'hauria d'estudiar el benefici de crear un grup parlamentari de l' Entesa, que es constituiria molt probablement com a tercer grup parlamentari del Congrés, amb les avantatges de parlar amb una sola veu, i aprofitar els valors i especificitats dels seus parlamentaris. Penseu que els grups parlamentaris més petits difícilment poden seguir amb rigor totes les tramitacions parlamentàries per excés de treball i que per tant amb un grup parlamentari més gran la divisió del treball i l' especialització també els faria guanyar en eficiència política.

El debat és espinós, sembla que IC-V ja se'n ha desmarcat, i es evident que es tracta d'un debat que no convé massa als nostres companys del PSOE, tot i així caldrà valorar-ho discreta i serenament. El que no s'entendria es que a Madrid mantinguessim diferències polítiques que no tenim a Barcelona. Confio plenament amb les diputades i diputats d' ERC i d'IC-V que també a Madrid sabrem trobar espais de diàleg i d'acords, i traslladar l'esperit de l'Entesa del Senat i del govern de Catalunya
al Congrés de diputats.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

que valent que ets Àlex, quanta falta ens fas al PSC a Girona! Endavant!

Anónimo dijo...

Àlex una cosa és el grup del PSC i una altra de molt diferent el grup de l'entesa que al Senat neix fruit d'una coalició electoral. Si així fos, que anèssim junts a les eleccions tindria sentit, si anem separats no té cap sentit, no creus? Raons de forma.

Anónimo dijo...

Anònim, gràcies pel comentari.

Albert, son evidents les diferències entre la nostra candidatura en coalició al senat i les candidatures al Congrés. Ara bé, vistes les dificultats que albiro en el que ens queda de legislatura no em resisteixo a trobar alguna solució per cohesionar les accions dels tres partits que formem l'entesa. Enhorabona pel teu diari!