10.31.2006


PARTICIPA!



No us ho dic per que ho hagi de fer, sinó per que es tal com ho sento de veritat, cal anar a votar demà sigui per la força política que sigui. En temps de profunda desafecció democràtica, de cansament de excés de política en el nostre dia a dia, és imprescindible que un a un els ciutadans de Catalunya ens expressem demà, es l'èxit o el fracàs de la democràcia.

Em permeto recordar-vos com un grapat de vots van impedir que Al Gore fos president dels Estats Units, i les consecuències derivades de l'actual presidència dels Estats Units, o per exemple el nostre company Esteve Pujol, avui alcalde de Camprodón i candidat al Parlament, va tardar un mandat més per que en unes eleccions municipals li va faltar un sol vot. I no haureu oblidat que si el catorze de març la gent no s'hagués mobilitzat, per exemple no hauriem fet tornar les tropes de l' Irak. El meu i el teu vot són decissius demà.

Certament pertanyo a allò que s'anomena de vegades despectivament classe política i podeu pensar que en soc part interessada, però us garanteixo que en política he conegut de totes les ideologíes i partits, gent més vocacional, entregada i honesta que en molts altres llocs. Que superades les legítimes vanitats i ambicions personals, la gran majoria de polítics que avui ens representen hi són amb el convenciment de que poden transformar, millorar la qualitat de vida de les persones. Que son com tú i com jo. Avui hi soc jo i demà hi seras tu. Cal tenir-hi confiança amb la política, sinó hi confiem, ni tampoc amb els homes i dones que ens representen tampoc confiem amb el país i amb nosaltres mateixos. No et quedis a casa, i vota. Si estas descontent, creus que podries fer més, pensa que també ho pots fer a través d'un partit polític, i reflexiona si l'endemà d'haver votat pots trucar a la porta de qualsevol dels partits per aportar-hi el millor de tu mateix o de tu mateixa. I si votes per primera vegada encara més, els joves sou la força transformadora, i demà decidim no del present sinó del futur. Participa!




2 comentarios:

narcís genís dijo...

Després de llegir aquesta arenga em venen ganes de tornar anar a votar. Ho he fet per correu, però la veritat hi tornaria. Tens raó, amb el que va costar aconseguir poder exercit aquest dret....

Anónimo dijo...

Gràcies per teva visita Narcís, ja has vist que els riscos de la baixa participació son molts i en molts sentits...