8.29.2008

POSTALS DE NOVA YORK II ( 11 ). LIVE AT THE VILLAGE VANGUARD


Si hi ha un local a jazz on és respira jazz es el Village vanguard (178 seventh avenue at 11th street ), un local underground, on el clima, l'acústica i l'ambient és el propi i idoni per un concert de jazz entre amics.

Al pas de la setena avinguda pel west village pot distingir-se l'ubicació del village vanguard, gràcies a un tendal vermell amb el nom del local que serveix de reclam. Una porteta petita i unes escales estretes condueixen al local soterrani. Vermell a la moqueta del terra i a l'escenari, negre la resta, amb decoració austera, i fotografies dels grans del jazz. Tauletes petites, on un pot prendre una copa mentre escolta la performance, il.luminació de recolliment i una sonoritat envolvent que no evita de tant en tant les vibracions que experimenta el local no própies de la música sinó del subway de la línea 1 que passa just per sota del vanguard. Tot i així el vanguard és la modesta catedral del jazz a manhattan, vàlid només per creients i no pels conversos a la música, no és elegant sinó funcional per tal que el jazz sigui l'autèntic protagonista. Potser per això és un dels locals preferits pels músics, una de les sales de concert on s'han produit més enregistraments en directe i on els amants del jazz poden trobar-se més cómodes.

Aquest any tinc l'oportunitat al vanguard d'assistir-hi a un extraordinari concert del quartet de la vocalista Rebecca Martin, a la que acompanyen entre d'altres el baixista del Mehldau trio: larry granadier i l'excel.lent guitarrista Kurt Rosenwinkel. I també a un concert del quartet del pianista Kenny Barron. Com es fa estimar el jazz... i manhattan !

No hay comentarios: