10.23.2006


DIARI DE CAMPANYA (VI)

Divendres matí mercat a Platja d' Aro, amb la nostra candidata a l' ajuntament la Dolors Padilla, la Pepa Celaya, directora dels serveis territorials de Benestar social i tinent d' alcalde a l' Ajuntament de Blanes i regidors de l' ajuntament. La Dolors Padilla te a tocar l' alcaldia, amb permís de l' alcalde Guiraut (UDC), que per cert ens el trobem també fent mercats amb el candidat al parlament Dilmé (UDC)- veig que els d' UDC no es poden barrejar amb els companys de CDC ni en campanya!-. Salutació una mica freda amb Guiraut, que intento trencar amb la nostra comú simpatia per l' Espanyol, i comentem la victòria a Praga- ja ens tocava!-. Contràriament el que deu pensar molta gent les visites tradicionals per campanya als mercats no es fan gens pesades pels candidats, rebem bona resposta de la gent, dels marxants que aprofiten per fer-nos sugeriments i també algún retret.

A la tarda debat dels caps de llista de Girona a la farinera, organitzat pel PUNT i Onda Rambla, com sempre -i que no es perdi!- amb el fair play de la política gironina, amb contundència però amb respecte a l' adversari. Sincerament només pateixo per que les capacitats, arguments i experiència del nostre Quim Nadal respecte a la resta de candidats no sembli abassegadora i crec que ho aconseguiex. Tot i així cal reconèixer que els candidats Casadessús (CIU), Vigo (ERC), Millo (PPC) i Boada (ICV) es defensen prou bé, sense incomodar al candidat Nadal que guanya clarament el debat.

El vespre participo en un sopar convocat pel Fòrum de seguretat, on comparteixen taula membres dels mossos d' esquadra, de policies locals, de policia nacional, de guardia civil. M' exposen les dificultats de coordinació dels cossos policials, i les esperances dipositades en la futura llei de seguretat que l' actual govern de la Generalitat no ha pogut aprovar en la present legislatura. Sens dubte que les lleis resolen problemes, però també les relacions personals travades en la confiança en són tant o més importants, el fòrum n'és un bon exemple. Els hi explico el nostre programa electoral i el compromís de futur amb els valors de seguretat i la millora dels cossos policials.

A l' hora del cafè tinc temps d' arribar al final del sopar-tertúlia, que un grup de gironins encapçalats per l' amic periodista Eduard Batlle, organitzen periódicament a l' Hotel Fornells Park. Avui han convidat al diputat i company d' Unió al Congrés Josep Sánchez-Llibre- amb qui també m'uneix el sentiment periquito -, tinc temps de frenar l' excessiva confiança en la victòria que els ha trasmés en el sopar. És evident que nosaltres anem a més, sobretot quan en el transcurs de la nit ens arriben notícies de que Mas ha perdut clarament el debat de candidats a TV3.

No hay comentarios: