3.13.2007


RUBALCABA

Alfredo Pérez Rubalcaba ha tornat a donar avui una lliçó de bon parlamentarisme, d'arguments, de defensa de l'estat de dret, i ha deixat en evidència l'estratégia interessada del partit popular (PP)

El PP a través del seu portaveu Eduardo Zaplana, i acompanyada en la gesticulació per una histriònica Alicia Sánchez-Camacho ha fet tot un exercici d'irresponsabilitat política utilitzant la política antiterrorista com a arma política per intentar derribar el govern socialista i el president Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Rubalcaba ha desacreditat les mentides i el cinisme en que basen els seus arguments el PP, les excarcelacions de presos i els beneficis penitenciaris acordats en temps de l'administració popular i la doble moral que utilitza el PP enganyant els seus propis electors i intentant manipular i patrimonialitzar les víctimes del terrorisme.

El cas de Juana ha tingut resolució des d'un punt de vista penitenciari i legal, avalat pel govern amb criteris jurídics i humanitaris, i en relació al delicte d'amenaces pel que ha estat condemnat atès que va complir la pena de terrorisme a la que va ser condemnat d'acord amb el codi penal de 1.973. No s'ha cedit al xantatge del pres que podia plantejar-se en termes de llibertat o mort. De Juana Chaos està en llibertat vigilada i no ha estat excarcelat tal i com correspón a la concesió del segon grau penitenciari, fins i tot l'administració ha estat prou rígida al no concedir-li el tercer grau penitenciari .
" La responsabilitat moral no s'extingirà mai, la responsabilitat legal - dels delictes de terrorisme - ha estat complerta " - ha dit Rubalcaba- i aquest és precisament el nucli del debat que no vol escoltar el PP. No el vol escoltar quan son responsables de la concessió de redencions de penes a de juana de més de divuit anys, algunes per motius gens justificables. El que importa és tornar al poder costi el que costi encara que això arrossegui descrèdit per les institucions de l'estat i per la política en general.

Rubalcaba és avui un dels polítics més brillants en actiu, ministre amb Felipe González i ministre de l'interior ara amb Jose Luis Rodríguez Zapatero, per això algú l'ha batejat com el Fouché de la política espanyola. A diferència del polític francés Rubalcaba s'ha mantingut sempre fidel a les idees, al socialisme i al servei als ciutadans, i potser hi comparteix amb aquell l'habilitat i seducció necessària per mantenir-se en primera línea de la política en períodes molt diferents. Sens dubte si algún dia s'escriu l'història de la pau a Euskadi Rubalcaba hi tindrà alguns capítols. Un crack.

2 comentarios:

Laia Gomis dijo...

Admiro la capacitat de síntesi que ens permet conèixer a grans trets gràcies al traç d’unes ràpides pinzellades els esdeveniments que han succeït avui a la comissió d’interior del Congrés. Al migdia quan marxava de la universitat he tingut l’oportunitat d’escoltar en directe l’evolució de la mateixa però la meva sorpresa ha arribat quan seguia amb deteniment els butlletins informatius. Les paraules del sr Zaplana crec que no mereixen ni ser comentades, l’antítesi del joc dels disabarats, arribava de la mà de Rubalcaba, reflexiu, serè i contundent.

Les imatges de la cameres de televisió ens mostraven que durant la intervenció del Rubalcaba, la sra Alícia Sánchez Camacho, semblava haver oblidat que es trobava al congrés dels diputats perquè donava la sensació que estigués al sofà de casa seva. No sé si son manies meves però aquest fet transmetia un total desinterès vers les paraules que el ministre reproduïa a més de demostrar una gran falta de respecte, així m’ho ha semblat a mi.

Anónimo dijo...

Yo creo que Zaplana estuvo muy bien también y expuso claramente lo que está pasando en este país.
La lucha por el poder es algo legítimo para cualquier partido. Unos defienden el poder que ahora ocupan y otros intentan recuperarlo. Los votantes decidiran en las urnas hacia dónde irá este país.
Por mi parte voté a Zapatero pero no lo volveré a hacer. Tal vez voté a "Ciutadans". O al "PP", porqué no?, no lo hicieron tan mal.