4.11.2007


MENTIDES ARRISCADES

El cas Díaz de Mera pot acabar convertint-se en l'inici del final de les teories conspiratives del PP i de la seva direcció política. Inversemblant i indignant va ser la declaració de l'actual eurodiputat i ex director general de la policia Díaz de Mera davant el tribunal en el judici de l'11-M en que va assegurar que existia un informe policial que detallava les connexions entre ETA i l'atemptat de Madrid, negant-se a revelar les suposades fonts tot i contradir-se amb declaracions anteriors i amb allò que havia manifestat davant de la comissió parlamentària de l'11-m. Ara la mentida pot arrossegar-lo definitivament i amb ell a la direcció dura del PP amb el duet Zaplana-Acebes.
Per primera vegada el màxim mandatari del PP Mariano Rajoy va desmarcar-se de la línea dura exigint a Díaz de Mera que provés les seves asseveracions i recordant-li el seu deure de col.laborar amb la justícia. En una entrevista a diari de girona el passat 19 de març Rajoy assegurarava que no hi havia ningú en el seu partit que vinculés a ETA amb l'11-m i que si algú ho deia exigiría que ho provés. Sembla que De Mera acorralat ha facilitat la suposada font: el comissari Garcia Castaño, qui ha respós per carta al Tribunal que no existeix el suposat informe, i que nega qualsevol relació d'ETA amb l'atemptat i únicament reconeix que Díaz de Mera li havia demanat ajuda al sentir-se pressionat políticament.

Darrera el despreci de Díaz de Mera a la justícia i als ciutadans no hi havia res i és el síntoma més evident de la gran mentida que intentava alimentar el PP i algún mitjà interessat. Avui únicament el duet Zaplana-Acebes ha sortit en defensa de Díaz de Mera, potser també en el PP comencin a passar plana del 14-m, perquè només amb mentides no s'arriba novament a assolir la confiança dels ciutadans.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Sort que has ressuscitat,com la setmana santa.Tants dies sense escriure cap dels teus literaris pensaments del Congrès,ja em tenies preocupat.
Espero que hagis tornat a la normalitat amb tota la teva energia,que t'esperen dies de feina.On has passat les vacances?Què has acompanyat a la Pia?

Anónimo dijo...

Cada vegada es veuen menys burros. Recordo quan portaven aquelles coses (ho sento, però no sé com es diuen)al costat dels ulls. Ja podia passar el que fòs, que ells només veien el que tenien davant seu.
Ara sembla que hi hagi una sèrie de gent que som com aquells burros. O pitjor, ni tan sols saben veure el que tenen davant seu.
Cada dia que passa en el judici de l'11-M s'esbaeix més la "tesi" (per dir-la d'alguna manera) de la possible autoria o col.laboració d'ETA.
En canvi, uns quants encara segueixen pensant el contrari. Bé, que es pot pensar de sectors que diuen que està amenaçat l'Estat de Dret; quan ells qüestionen cada dia el Poder Legislatiu, l'Executiu, i; fins i tot, el Judicial.