2.11.2008

9-M PATXI LÓPEZ, EUSKADI POSITIU. DEFENSAR L'ALEGRIA (10)



Dissabte participo en l'acte electoral que Jose Luis Rodriguez Zapatero fa al Kursal a Donosti, per la presentació de candidatures al Congrés i al Senat. Prèviament assisteixo a una reunió interna amb candidats, amb Ramón Jauregui, Rodolfo Ares i Patxi López per fixar els arguments davant l'il.legalització de les llistes d'ANV. Com sempre Jauregui, amb intel.ligencia, moderació fixa perfectament el nou escenari. És un luxe haver compartit escó amb Jauregui, de qui espero continuar aprenent si els ciutadans de Girona em renoven el 9-M.

De l'acte a Donosti em quedo especialment amb l'impressió que em va deixar Patxi López, lider del socialistes bascos. Discurs emocionant, sortit del cor, dels millors que he sentit en els darrers temps. Parlava de les persones i d'integració, de diversitat. On uns defensen el dret a decidir ell defensa el dret a conviure, on uns parlen d'identitat que divideix, ell parla de ciutadania que uneix i ens fa iguals. On uns pensen i veuen en blanc i negre, ell ho fa amb color i mestissatge. "El futur s'escriu amb el nom i cognoms de tots". Patxi López ha de poder liderar el futur d'Euskadi, com a proper lehendakari.

Presenta l'acte, la regidora de Donosti, Maria Arritokieta Marañon que recorda el lema en que el meu "germà" i amic, el diputat Eduardo Madina va guanyar el congrés on va ser escollit secretari general de les joventuts socialistes "Defender la alegria "- inspirat en versos de Benedetti -. Eren moments a Euskadi d'enorme tensió i violència, i els joves socialistes defensaven la pau, el diàleg i l'alegria enmig del conflicte i la tensió. A l'Edu, ningú li ha tret l'alegria, hi té la força, la convicció, l'energia i l'entusiasme d'una de les millors persones i polítics que he conegut en la meva etapa parlamentària. Sens dubte un dels grans valors presents i futurs dels socialistes.

Dino amb l' Edu, amb Jesús Eguiguren - persona clau en el present i futur entesa de pau al país basc -,i gent del PSE davant la platja de la zurriola, i me'n torno convençut que l'esperança de pau és avui més aprop.

5 comentarios:

Vientos del Pueblo dijo...

Desde Getafe, por la Sanidad Pública.

Saludos

Unknown dijo...

i la teva patria?

Unknown dijo...

i la teva patria?

Anónimo dijo...

Molta tonteria de democràcia, però en el fons PP i PSOE (i PSC, és clar) fan el mateix: pressionar la justícia perquè il·legalitzi partits polítics i que no es puguin presentar al País Basc. Au va, quedeu-vos la vostra pseudodemocràcia i deixeu els ciutadans en pau (de fet, són ells els que us estan deixant a tots vosaltres)

Anónimo dijo...

ei, i la figueres positiva?;-)