1.02.2008

Adriana Calcanhotto. Inverno



A més del jazz, de l'òpera, de les músiques dels 70 i 80's, una de les que més m'emocionen és la MPB (música popular brasilera ), la heredera de la generació de la bossa nova tradicional dels Tom Jobin i Vinicious da Moraes. Per cert que pels no iniciats en el món de la bossa nova escoltar el concert en directe de Jobim- da Moraes- Maria Creuza- Toquinho a la fusa de Punta del Este (Uruguai) és un descobriment que us deixarà enamorats de la música brasilera i de la bossa nova i amb el risc de deixar-vos embadalids, melancòlics i sensibles, en aquell estat que els brasilers anomenen la saudade.


Amb Calcanhotto us presento la meva cantant brasilera predilecta - conjuntament amb la gran Marisa Monte -, amb una cançó que evoca la nostàlgia de l' hivern a Rio de Janeiro, a la platja de Leblon, on l'ambient és torna "quase glacial".

  1. " No dia em que fui mais feliz
  2. eu vi um aviao
  3. se espelhar no seu olhar até sumir
  4. de lá pra cá nao sei
  5. caminho ao longo do canal
  6. faço longas cartas pra ninguém
  7. e o inverno no leblon é quase glacial"

A més de Adriana Calcanhotto i Marisa Monte, hi han altres interessantíssimes propostes musicals de veus femenines brasileres. Imprescindible també Ana Carolina, i algunes recomenacions més: joyce, roberta sá, zelia duncan, vanessa da mata, rita lee, maria rita, cássia eller o ivete sangalo.

Per cert feliç 2.008 a totes i a tots!



6 comentarios:

Anónimo dijo...

magnífic alex, bona recomenació, continua fent-nos propostes!

Eduard Batlle dijo...

Em quedo amb Vanessa da Mata

Jordi Martinoy i Camós dijo...

No hi entenc gaire de música brasileira, però us recomano el programa Trópico Utópico de Ràdio 3 els diumenges a la nit. Hi fan un ampli repàs del panorama musical de Brasil , amb bona part dels intèrprets de què parles, Àlex. Jordi.

Unknown dijo...

Hola, Àlex.Excelente propuesta de cantantes brasileñas.Yo añado a Nana Caymmi , Leny Andrade y Rosa Passos.

Te deseo un buen año y mucho ánimo para la campaña electoral, que espero sea tan ilusionante como para dejar de votar en blanco.Un abrazo.

Jesús Badenes dijo...

Cert. Bona recomanació!

Anónimo dijo...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.