1.27.2008

9-M la mirada positiva-la Catalunya positiva (1)


Conferència nacional Madrid,26 i 27 de gener. Hotel Auditorium. programa electoral.

Avui pràcticament iniciem oficiosament el camí cap a les eleccions del 9 de març, i ho fem amb convicció amb un balanç positiu de govern, amb confiança amb els ciutadans, i amb l' Espanya i la Catalunya que progressa.

Algunes impressions i aportacions del cap de setmana:

- Excel.lent intervenció del lider dels socialistes europeus Poul Nyrup Rasmussen. Europa mira amb orgull els avenços socials del govern socialista, i no només Catalunya i Espanya s'hi jugen el futur, sinó també l'Europa social.

- Potent i ambiciós programa, en que hi han participat més de mil cinc-centes persones, i discutit esmena a esmena en el marc d'aquesta conferència. Defenso en nom del PSC esmenes en el programa de cultura per reforçar la necessitat de desplegament de l'Estatut en les noves competències de cultura, i per subratllar el treball transversal que el ministeri de cultura ha de realitzar en la promoció de la diversitat de les cultures i pobles d'Espanya i de les seves quatre llengues cooficials. L'incorporació de les esmenes dibuixa un espai clarament de federalisme cultural en el programa socialista.

- Jesús Caldera desgrana els enormes canvis socials de la legislatura, en una de les millors intervencions que l'hi he escoltat. Llei de dependència, estatut de l'autònom, salari mínim interprofessinal 600 €, augment de les pensions mínimes... i una de les sorpreses del programa electoral: la creació de una circunscripció pròpia al parlament pels espanyols a l'exterior.
Laicitat: Una de les ovacions del diumenge per Caldera quan diu " La iglesia no toleraría, y con razón, la injerencia de las leyes del Estado en el catecismo. Y nosotros no podemos aceptar la sustitución de las leyes del Estado por el catecismo".

- Carme Chacón, cada dia més sólida i referent i líder no del socialisme català sinó també del conjunt del socialisme espanyol. Ningú millor que ella per expressar el millor de la Catalunya positiva i la mirada positiva, amb joventut, força, conviccions i treball.

- " Hemos hecho honor a la palabra dada ", " devolución de 400 euros a todos los trabajadores y pensionistas que pagan IRPF" " bienestar social y pleno empleo" "investigación e innovación" "convivencia y extensión de libertades y derechos ". Eixos de l'intervenció del president Jose Luis Rodriguez Zapatero d'avui, una intervenció serena, ponderada, respectuosa amb els adversaris. Ha parlat de llibertat, de diversitat , de respecte i de confiança.

1 comentario:

krls dijo...

Amb tota cordialitat, Àlex: quan parles al començament del teu article de "Conferència nacional", a quina nació et refereixes? ;-)