5.02.2007




TRES DE MAIG

CONFIDENCIAL: Avui dos de maig i demà tres de maig, coincideix amb fets històrics a Madrid i a Espanya i l'aixecament del poble contra la dominació de Napoleó i França. Estic llegint el conjunt de llibres que composen els episodios nacionales de Benito Pérez Galdós, ja he arribat a Zaragoza i friso per arribar a Gerona. Bona obra literaria escrita amb rigor històric i comprensiva d'una manera d'entendre Espanya - Trafalgar imprescindible!-

Us haig de reconèixer però que a mi aquests dies em recorden potser l' episodi més dur de la meva vida, quan per aquestes dates vaig ser denunciat falsament i amb tota la mala intenció a pocs dies de començar la campanya electoral de les municipals de 2.003, demà en farà quatre anys. Recordo l'intens sufriment personal, i també de familiars i d'amics en aquelles dates però també la solidaritat i estima generada, i els dubtes d' algun company de partit.

Vaig confiar amb la justícia des del primer dia, però no vaig saber-me orientar en el difícil món de la comunicació. Amb el meu silenci i sense versió alternativa vaig deixar fàcils per alguns la sentència anticipada. Judici de faltes ràpid, inconsistència i contradiccions dels denunciants, la fiscalia renúncia a presentar acusació i sentència absolutoria. Apel.lant a la responsabilitat política se'm va demanar no interposés les oportunes querelles contra els denunciants i n'estic content de no haver-ho fet, perquè pocs mesos després hi hauria canvi de govern a la Generalitat. Tot i així la justícia és impossible que restituexi tot el mal causat, i encara quan algú m'ho recorda no puc evitar que em fereixi profundament. Els autors de la denúncia i alguns interessats en que prosperés van aconseguir parcialment el seu objectiu, però certament van enfortir les meves conviccions per donar el millor de mi mateix al noble exercici de la política.

4 comentarios:

Eduard Batlle dijo...

Àlex,

Saps que des del primer dia has tingut el meu suport i només he lamentat que gent que t'apreciaves no et fes costat. Per sort, la vida sempre va posant les coses al seu lloc. Fa quatre anys i valora on estàs i el que has aconseguit. Aquell capítol és l'enveja de molts i un tarannà que tan de bo no perjudiqui mai més a ningú. el 2003 és història i hem de mirar el 2011.

Anónimo dijo...

Saps? no en tenia ni idea del què et va passar fa 4 anys però, crec que ets un dels millors polítics gironins i un dels millors diputats i com a persona no cal ni parlar-ne, la gent que realment et coneix estarà d'acord amb mi en que ets un bon exemple de bondat, afabilitat, companyerisme...i tantes i tantes altres coses que podria dir en 2 anys que et conec. Segueix així!!!

Anónimo dijo...

Ep, i avui és el teu sant no ? Paga't alguna cosa amic!

Anónimo dijo...

Àlex,

jo me'n vaig enrecordar el passat dijous del dia que era.Jo sempre vaig confiar amb la teva inocència.Saps perfectament que sempre he estat al teu costat.
Recordo els mals moments que et van fer passar personatges de Girona.De fet ara estas fent política a Madrid i crec que t' agrada molt.