9.06.2008

CATALUNYA EXPRESS A NICARAGUA

Haig de reconèixer que feia temps que no agafava el tren per anar de Girona a Barcelona, molt abans de la crisi d'infraestructures. Avui estava realment cansat per agafar el cotxe per anar-me'n a Barcelona i he optat pel tren, pel Catalunya-express. Per poc més de sis euros i poc més d'una hora al centre de Barcelona, diferència més que substancial de fer-ho en cotxe en temps de crisi, i sobretot amb altre comoditat i sense riscos. Imagino les noves millores que és produiràn amb l'alta velocitat, també per un trajecte curt com aquest que acostara les dues capitals catalanes en poc més de vint minuts de tren.

Comprobo que les iniciatives parlamentàries fetes a l'inici de la legislatura passada, amb dures negociacions amb altres grups parlamentaris però sobretot amb el nostre propi ministeri de foment no van caure en buit. Les millores en la línea son perceptibles i especialment les millores en algunes estacions. Especialment em fixo durant el viatge amb l'estació de Caldes de Malavella i les millores que si van fent tant en l'edifici de l'estació com en les andanes. Fa més de deu anys vaig interposar una reclamació contra Renfe per les lesions que es va produir una passatgera en baixar del tren per l'alçada entre l'escala i la própia andana, que tot just avui s'està reduint. Servei eficient i puntual, potser amb l'únic inconvenient d'un auster sistema de refrigeració que deixa un ambient massa calorós en els vagons. Arribo a una moderna estació de Sants molt a prop de la seu del PSC al carrer Nicaragua de Barcelona.

Avui reunió de diputats i senadors amb el president de la Generalitat José Montilla, i amb diferents membres del govern i de l'executiva nacional. En l'agenda i l'horitzó proper els reptes de la present legislatura: superar la crisi económica i l'aprovació d'un nou model de finançament autonòmic i el desplegament de l'estatut d'autonomía. Fermesa, seguretat, treball per superar les dificultats i confiança en que amb la majoria catalana a Madrid i les negociacions entre governs serem capaços d'aconseguir un nou marc més just que permeti garantir un bon nivell de serveis públics de qualitat, i retornar al nivell de creixement de la nostra economía.

Dimecres vinent compareix el president del Govern en el ple dels diputats per analitzar la situació económica. Haurà començat el segon període de sessions de la present legislatura.