9.09.2008

CARLES CRUZ AL CGPJ

Si bona notícia ha estat que finalment després de quasi dos anys hi hagi acord per renovar el màxim órgan de govern del poder judicial, més ho ha estat conèixer que el magistrat de l'Audiència Provincial de Girona Carles Cruz Moratones en formarà part. Merescut reconeixement a un excel.lent jurista i persona, sensible als problemes de la justícia i implicat des de sempre, molt especialment en els darrers anys amb tota la problemàtica derivada de la violència de génere. Primer com a advocat i després com a jutge i magistrat Carles Cruz s'ha guanyat el respecte de tots els operadors jurídics i estic segur que des de la seva nova responsabilitat contribuirà a millorar el servei públic de la justícia.

També conec a Antonio Dorado, president del Consejo nacional de secretarios judiciales que també serà nomenat vocal del CGPJ. Dorado m'ha convidat en la meva etapa parlamentària en varies ocasions a participar com a ponent als seminaris que organitza el seu col.legi. En el coneixement i el tracte personal que sempre m'ha dispensat he valorat al jurista, a l'home compromés amb millorar l'administració de justícia per damunt de la discrepància. També serà escollida Margarita Uría, que va ser companya diputada a la comissió de justícia la darrera legislatura. Excel.lent jurista, de sólids coneixements i experiència, i amb enorme capacitat pel diàleg i l'entesa.


Els tres vocals seràn escollits a proposta de diferents formacions polítiques. Jo confio plenament en la seva independència i a més des de la coneixença personal sé perfectament que posaràn el millor de sí mateixos per modernitzar i millorar el servei de la justícia. El millor que pot fer-se des de tots els estaments de l'Estat es deixar-los fer i respectar la feina que puguin fer a partir d'ara en el renovat Consejo General del Poder Judicial.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Es una vergonya total, aquest estat no diferencia entre els diferents poders norma bàsica de la democràcia.

Senzillament una vergonya digne d'un estat semi-democràtic i fascinerós.

UN FÀSTIC

Carles TV dijo...

A mi tampoc m'agrada l'aberrant politització de la justícia una vegada més amb aquests nomenaments. El repartiment del pastís, lamentable. No deiem que havia de ser imparcial?

lluis gamell dijo...

No se si puc acabar de compartir el teu optimisme amic Alex, però el que si tinc clar és que no comparteixo el pessimisme dels comentaris arran del teu escrit. Resoldre la situació dels òrgans de govern del poder judicial no suposa haver resolt els problemes de la justícia. Crec que la justícia s’ha d’organitzar com un poder públic modern, informatitzat i sobre tot amb vocació de servei a la comunitat. S’ha avançat molt en els darrers anys amb l’impuls de mecanismes judicials més pràctics, però hi ha una manca important de recursos. El nostra país ha crescut de forma considerable en els darrers deu anys i això ha tingut un impacte important amb el serveis públics: escola, sanitat, justícia. Aquest creixement ha estat quantitatiu i qualitatiu, per això fa falta planificar i posar-hi recursos, si no es fa així, la desconfiança serà creixen i els problemes podran afectar el sistema. Crec que els tres poders, el legislatiu, l’executiu i el judicial en sou conscients i esteu treballant per solucionar-ho. Espero pel bé de tots que us en sortiu.

Anónimo dijo...

im your favorite reader here!

Unknown dijo...

High grade solution; I ll absolutely keep coming back to your site for further insight.
pembroke pines locksmith
Opa locka FL Locksmith
Locksmith San Leandro CA
Locksmith Santa Clara CA
Locksmith Santa Clara
Locksmith Santa Clara CA
Locksmith Santa Clara
Locksmith Santa Clara CA
Locksmith Waukegan IL
Locksmith Waukegan IL
Locksmith Waukegan
Waukegan Locksmith