5.15.2007


ARTETA, GRANADA, LICEU

Tremolant em va deixar el concert al que vaig poder assistir diumenge a Granada a l' auditori Manuel de Falla, de la magnífica soprano Ainhoa Arteta, en el 75 aniversari del diari Ideal. Acompanyada per l'excel.lent orquestra húngara de Szeged, la soprano va lluir com mai un repertori d'àries de Mozart, Bellini i Puccini que va tenir en els bisos - un ària de l' ópera "La Vally" d' Alfredo Catalani que no coneixia i " o mio babino caro " de l'ópera " Gianni Schicchi " de Puccini - moments màgics, que et transporten, de profunda emoció, excelsos, d'aquells que la música et permet molt de tant en tant. Arteta estava esplèndida de veu, intensa, elegant, delicada i apassionada, un regal pels sentits del que vam poder gaudir a Granada.

Era a la preciosa ciutat andalusa convidat per la Caja Rural de Granada per oferir una conferència sobre la nova llei de societats professionals de la que he estat ponent per part del meu grup parlamentari. Interessant conèixer els punts de vista de diferents professionals que van assistir a la conferència i de representants de col.legis professionals que en general valoren molt positivament la llei.
Vaig estar perfectament acollit pels meus companys diputats Maria Escudero, Maria José Sánchez, José Antonio Pérez Tapias i Javier Torres Vela - ara candidat a l'alcaldia de Granada - que malgrat estar en plena campanya van aconseguir que em sentis acompanyat en tot moment.

Dissabte també vaig tenir la sort de poder assistir al Gran teatre del Liceu a l'assaig general de l'ópera " Khovantxina " de Modest Mussorgsky, convidat pel director de producció del Liceu Jordi Tort - ex director en funcions del Lliure i ex-director adjunt amb Àlex Rigola - un dels professionals de la gestió cultural més valuosos del nostre páis. L' ópera s'estrena avui i em permeto recomanar-la vivament, els cors d'aquesta ópera tenen una força i musicalitat com no havia sentit en cap ópera. Em diu en Jordi que la directora artística d'aquesta ópera no pot evitar plorar cada vegada que els sent, i no m'extranya per què són d'una intensitat que et deixen corprés. L'ópera representa perfectament l'història del poble rus - en aquest cas ambientada en un moviment d'oposició dels prínceps i una corrent religiosa contra els canvis que intenta imposar el nou tsar Pere el Gran -, un punt tràgic i amb la presència permanent d'un fort nacionalisme i imperialisme.

CONFIDENCIAL: Avui em trobo sol treballant al Palau del Congrés. És festa a Madrid i només els policies nacionals que custodíen les portes m'hi acompanyen. Tant de silenci dóna al Congrés un aire extrany, però serà per poques hores per què demà matí tenim sessió ordinaria i a la tarda la sessió de control amb els "sorolls" habituals.
Per cert, el canvi en l'ordre del dia del ple de demà m'impedirà ser demà a Glasgow per animar l'Espanyol. Sort!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

És fantàstic que hagis pogut gaudir de tant bona música aquests dies.
I demà, amb els ulls a Madrid i el cor a Glasgow, faràs que l'Espanyol sigui el més admirat de la nit d'Europa.
Espero, ben aviat, poder celebrar amb tu la victòria perica. Una abraçada.

Carles Campuzano dijo...

estimat, també estic aquí treballant. fins demà