1.03.2009

LYNYRD SKYNYRD. FREE BIRD
Els 70's ens han deixat extraordinàries bandes de rock, clàssics com "free bird",i els Lynyrd Skynyrd, explosició de força i ritme a les guitarres. Això sí aquest video es un excel.lent document. Els Lynyrd Skynyrd eren exponent del "white power", Alabama, les banderes rebels, confederades,les "navy jack" símbol de l'orgull dels estats del sud, uniformitat blanca als concerts... signes de segregació racial, difícils d'imaginar en un 2.009 de "change" amb el president electe Obama a punt d'entrar a la casa blanca. Esperança pels americans però també per tots nosaltres.

3 comentarios:

Sergi dijo...

"White power"!?

La bandera rebel no és un símbol de segregació i d'odi. Representa la reivindicació d'una identitat i d'unes tradicions, l'orgull de ser del Sud.

S'ha acusat la Dixie Flag de ser un símbol del Ku Klux Klan, quan només dos capítols del Klan l'enarboren, i tota la resta de delegacions onegen la bandera de les barres i les estrelles.

Remuntant-me a l'origen de la guerra on nasqué aquesta bandera, vull desmentir un mite: La guerra no fou provocada per l'esclavisme; el Sud, en rebel·lar-se, ho féu pensant més en l'intervencionisme estatal que entorpia les seves relacions comercials amb el Regne Unit. La Unió no entrà a la guerra pel bé dels esclaus, sinó per a què fugissin dels seus antics amos i emigressin als estats del Nord, esdevenint mà d'obra barata que competiria amb els obrers blancs.

Els Lynyrd Skynyrd van abandonar l'us de la bandera confederada quan un grup de neo-nazis els van anar a saludar amigablement, i ara només la llueix el cantant quan interpreten Sweet Home Alabama.

Ser del Sud i sentir-se'n orgullós és quelcom així com ser català o basc sense complexos, que sempre han de sortir els "ciutadans del món" a dir-te feixista.

Anónimo dijo...

禮服店 ,酒店小姐 ,酒店經紀 ,酒店兼差,酒店打工, 酒店上班,酒店經紀PRETTY GIRL 台北酒店經紀人 ,酒店經紀 酒店兼差PRETTY GIRL酒店公關 酒店小姐 彩色爆米花酒店兼職,酒店工作 彩色爆米花禮服店, 酒店上班,酒店工作 PRETTY GIRL酒店喝酒酒店上班 彩色爆米花台北酒店酒店小姐 PRETTY GIRL酒店上班酒店打工PRETTY GIRL酒店打工酒店經紀 彩色爆米花酒店兼差,酒店,酒店經紀,酒店經紀,經紀公司,經紀公司,經紀公司,經紀公司,經紀公司,經紀公司,童裝批發,童裝GAP,酒店經紀,酒店,

Anónimo dijo...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,