8.17.2007

POSTAL DE NOVA YORK (1)


Inicio les meves vacances d'estiu! Destí de les properes setmanes: Nova York, amb doble propòsit conèixer la que diuen es la capital del món i rebre unes quantes classes d'anglès, una de les moltes assignatures que tinc pendents.

Paul Auster, en la seva trilogia de Nova York, la defineix com un espai inexhaurible, un laberint de passos inacabables, i, que per molt que caminis, per molt que coneguis cada carrer i cada barri, sempre et quedes amb la sensació d'estar perdut dins la ciutat i dintre teu. No puc compartir la visió d' Auster. Alguna cosa té aquesta ciutat que dos dies després d'arribar-hi tens la sensació de sentir-la una mica teva. Un no se sent un extrany a Nova York, tots som novaiorquesos mentre hi vivim -encara que només sigui temporalment-, potser hi ajuda el crisol de cultures, origens i llengües que hi conviuen i que NY sembla tenir-hi la perfecta mixtura.

Nova York és diferent a totes les capitals que he conegut, de la dimensió i les proporcions dels grans edificis a Time Square o al districte financer a la personalitat dels barris acollidors del Soho o Greenwich Village, en els barris de Chelsea o de l'Upper West Side la vida passa de pressa, a un ritme vertiginós que t'atrapa i no t'incomode.

Les meves primeres bones impressions per al Central Park -quina delícia passejar-hi, llegir un llibre en un banc prop del llac, o practicar-hi esport- i per l'enorme oferta cultural: musica, teatre, espectacles...

No he deixat de visitar en els primers dies la Zona Zero de l'atemptat de l' 11-S que et deixa sense paraules quan n'observes la magnitud des del World Financial Center.

Tinc dies per endavant per explicar-vos algunes coses més, mentre intento alguna cosa més que sobreviure amb el domini de l'idioma anglès!

13 comentarios:

Donaire dijo...

Ah Nova York. Això són paraules majors, Àlex. Ho té tot.

Si tens temps, et pots mirar aquesta relació de les pel·lícules més rellevants que s'han rodat a NY. Així podràs fer movie tourism, que ara està de moda.

A l'hora de menjar, mira't aquest post sobre algunes propostes de la ciutat.

A mi em va fer molta gràcia aquesta proposta: Deu recorreguts diferents per a deu tipus de persones. Pots decidir a qui t'assembles més i seguir els seus passos.

Records i enjoy de Big Apple

Ah. Et deixo una petita nota que vaig escriure sobre la Zona Zero. M'agradaria saber què en penses si la visites.

Anónimo dijo...

Carai la gent del PSC!, Nova York-Nova York no tothom hi pot anar, els que estem de sort podem arribar-nos a Londres amb raynair però amb els sous que hi ha molts ens hem de quedar a casa o a l'entorn.Quant cobres Alex ara que tan es critiquen els sous? Segons el teu blog fa poc també vas anar a Argentina, segur que cobres molt més que jo i després dieu que cal repartir la riquesa que sou d'esquerres...I pel que veig en donaire també hi ha anat....

Camil Ros dijo...

perquè els que critiqueu destructivament mai poseu el nom i el correu. De que us amagueu. La gent que no s'ha d'amagar de res, com l'alex, parlen i signen clarament. En el seu bloc i en els seus comentaris en d'altres blocs.

Laia Gomis dijo...

Àlex, a diferència de les envejes que poden néixer en determinades persones quan coneixen quin és el teu destí de vacances i de pas aprofiten l'avinentesa per generar una polèmica estèril i mancada de sentit, voldria aportar un punt de vista completament diferent.

No comparteixo la crítica destructiva que algú aprofita des de l'anonimat per atacar a una persona des de l'absoluta covardia.

Una vegada fet aquest apunt, desitjar-te que gaudeixis amb gran intensitat de les vacances per Nova York i a la tornada ja ens explicaràs les teves percepcions sobre aquesta gran ciutat

Una abraçada!

Laia

Anónimo dijo...

Alex, que et vagi molt be , veig que encara hi ha anonims que no saben que el turisme es va democratitzar fa temps.

Anonim, que no et deixen sortir de casa ? o es que no tens amics ?

Jordi Margarit

http://jordi-margarit.blogspot.com

Eduard Batlle dijo...

Good luck amic Àlex!

Consulta, ja que ho pots fer en directe, La llumenera de Nova York. No té pèrdua.

http://www.llumenera.com/

See you

Anónimo dijo...

Suggerència: Agafa el ferry de Manhattan Sud a Staten Island per la nit. És de franc. La gràcia està en que les vistes de Manhattan sòn brutals. No cal ni que baixis a Staten Island. Només és per les vistes nocturnes.
Bones vacances

Anónimo dijo...

Per què tots els progres, us cagueu amb els EEUU i sempre hi aneu de vacances i a fer l'intel·lectual? Per què no aneu a Iran, Venezuela, Marroc, Bolivia, que tant us agraden i són tant progres???
Els EEUU no són el nou satanàs imperialista?

Anónimo dijo...

L'Àlex ha estat aquest any per a que ho sabeu fent política a: Argentina, Sant petersburg, Albània etc, etc. I ara quê? no pot anar de vacances on li doni la gana?? quins collons!!!

DOLORS dijo...

Àlex, fer turisme i al mateix temps aprofundir en aprendre una llengüa és una de les millors maneres de fer vacances.Ja ens explicaràs quan tornis! i a l'anònim 1 no caldria ni contestar, només menyspreu pel seu raonament, el tema del sou ja és i està fora de lloc.Els salaris dels diputats són públics,les prioritats en les despeses és personal, gastar per millorar com a persona és admirable.Petons des de casa nostra.

Anónimo dijo...

Àlex, bon viatge. Cony, el donaire aquest és un pou de ciència turística

Anónimo dijo...

Què passa Camil, que l'inquisició ha de tornar o què? Potser l'anyores? D'esquerres? Va, home!

Anónimo dijo...

M' alegro molt del teu viatge,i desitjo que t'haguis passat molt bè.Una forta abraçada.