8.14.2007

Infraestructures i Magdalena Álvarez


No és fàcil sortir avui defensant a la ministra Magdalena Álvarez, i avui el diputat i coordinador dels diputats i diputades del PSC Dani Fernández ho ha fet amb valentia i arguments. Els representants del PP, CIU, ERC, ICV han sortit criticant la gestió i demanant dimissions.

El cert és que mai com ara a la recent etapa democràtica el govern de l'Estat no havia fet un esforc inversor com el que s'esta fent, de la mateixa manera que el govern de la Generalitat i el conseller Quim Nadal estan invertint i solucionant problemes amb les infraestructures del nostre país com no ho havia fet cap dels responsables dels darrers governs de CIU. No només deu ser responsabilitat dels actuals gestors de Foment el dèficit d'infraestructures a Catalunya, o es que els governs de CIU que van governar i pactar amb satisfacció amb els executius del PP no tenen cap responsabilitat en la situació actual? Tenia interés el PP en invertir a Catalunya en els seus anys de govern o preferia fer-ho a Madrid o València?

Potser les crítiques són necessàries però el que cal és compromís, treball i dedicació per revertir aquesta situació i crec que en aquests aspectes el govern de l'Estat ha respós des del primer dia.

Malgrat això, també és cert que no podem demanar mes paciència als ciutadans que dia si i dia es veuen atrapats en les demores de les rodalies de RENFE. Cal demanar-los disculpes i treballar sense descans per revertir la situació. Em nego a compartir les crítiques destructives i més comprovant a Girona les millores en les carreteres que el departament de politica territorial està portant a terme, la resolució lenta però que avanca del desdoblament de la N-2, les inversions en l'aeroport de Girona o la construcció de la linea d'alta velocitat amb soterrament a la ciutat de Girona.

Exigència màxima i compromís i admissió de les responsabilitats que pertoquen a cadascú, les presents i les passades. Evidenment la resposta i les solucions corresponen als responsables del govern i els partits de l'oposició han d'exercir la fiscalització de l'acció de govern, però cal reconèixer també els avenços fets amb l'actual govern i els errors i dèficits dels que avui alcen la veu però que ahir van permetre les dificultats d'avui.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Àlex , Girona li cal molta mes inversió , rapida i decidida, sense tanta dialèctica estèril per part de tots els gironins.

L'anella de les gavarres s'hauria de licitar de manera mes rapida i executar-la de cop , no matar-nos a pessics , amb obres eternes.

Cal resoldre la A2, el túnel de la collada de toses , acabar l'eix girona-olot,executar les obres del TAV urgentment (per evitar que deixem d'esser prioritaris un cop arribi a Barcelona), resoldre la variant de Llambilles,..., els trens de rodalies de Girona, la potenciació dels nostres ports esportius i pesquers,etc.

Ens cal sobretot que els pressupostos es gastin en la seva totalitat, que les obres no s'eternitzin (torns de 8 hores continuats ?) i sobretot que tots els partits estiguin per la tasca , massa vegades, la dialèctica estúpida de partit , s'ha posat per davant del pragmatisme , i així ens llueix.

Un exemple es la proposta de CILMA amb el tramtren de Girona-Riudellots-Anella de les gavarres-Girona, una feina ben feta , interessant, que nomes li caldria mes suport del vostre partit , per poder tirar endavant.

Cada cop ens interessa menys les medalles de qui ha fet que i com. Als ciutadans de peu preferim que es duguin a terme i que els politics siguin el menys protagonistes possible.



Mes bons gestors i menys estrelles mediatiques.

Conec les teves ganes i la teva empenta , però massa col•legues teus no estan per la labor de resoldre els problemes endèmics gironins.

Jordi Margarit
http://jordi-margarit.blogspot.com

lluis gamell dijo...

Àlex, avui surt en els diaris la notícia de què són cada cop més els ciutadans que desconfien dels política. Hem de recuperar el principi de Campalans: "Política és pedagogia". Ens cal no només explicar que fem, sinó perquè ho fem i potser també explicar el que no fem.

Anónimo dijo...

Tenim d'entendre que Catalunya pateix un dèficit d'infrastructures. Passant per felipe, Aznar. I ara ZP z'ha torbat a que degut aquest dèficit tot s'ha de solucionar amb poc temps. És difícil, però aquest govern ( que no el vaig votar ja que no serè mai del psoe d'un partit on moplta gent li importa més cobrar que treballar) intenta arreglar les rodalies de renfe. Però segurament tota aquesta crisi de rodalies representara una nova composició de forçes de cara a les genereals....

En el qual el psc pot perdre de 2 a 3 diputats quedants-e en 18
Ciu pot remuntar 1 diputat per lleida 1 per tarragona i 1-2 per BCN quedantse als 13-14
Erc pot perdre els 8 diputats passant els 6-7
el pp 6-7
i icv 3 tots per bcn

I si el PSOE no vigila li pot venir de just guanyar les eleccions ja que ha espanya u te díficil. A qui la gent com que som ignorants seguirem votant a un president Montilla qeu ara quan hi ha crisis se'n va el pueblo. Unja getn qu no ens donen tota la nostra aportació a la resta d'Espanya. En definitiva és el que ens toca viure.

Joan

Anónimo dijo...

Quina cantarella tan trista aquesta de l'últim comentari. Som un país de flamencs a l'oposició que els agrada plorar i tornar a plorar, perquè CiU no governa, però que continuen sempre dient el mateix, un cop i una altra vegada, tots els problemes són per causa d'altri, dels d'afora, quan és així, com apunta el fantàstic post d'Àlex Saez, i quan no, sense comprendre que fer una bona política no és vendre la seva desgatada imatge de gestors i de tenir tot els sant dia el nom de Catalunya a la boca, que els cavallers de veritat no parlen d'amor, ni de l'enamorada, sinó que ho demostren. I això els hi ha mancat tant, entre d'altres exemples la victòria que van permetre ells de José María Aznar. I sempre que parlen, cony!, semblen donar lliços de catalanitat, quan en realitat els manca tant a l'hora dels fets, fins i tot en el moment d'expressar-se escrivint.
Pere.

Anónimo dijo...

S' ha de tenir molta barra i molt poca vergonya escriure aquest post.
Senyor Sáez, això ja no cola!
Li refresco la memòria :Vostès, els psc-psoe titllaven el President Pujol de practicar el victimisme per què reclamava un millor finançament per a la Sanitat, per infraestructures ... I els seus amiguets, el senyors Nadal, Castells, Zaragoza, Ferran ... acusaven a CiU de mala gestió. Recorden la reivindicació dels diputats de Ciu al Congrés de Diputats per incrementar el nivell d' inversió ?
Per desgràcia, no van ser vostès els qui van desviar l' alta velocitat. Recorda qui va endagar el TGV cap a Bcn i França ? Va ser el Sr. Albert Vilalta en el 1er govern d' Aznar, gràcies a la pressió de J.Pujol i el pacte del Majèstic. Vilalta va ser qui va posar en marxa el traspàs de la gestió dels ports de Bcn i Tarragona. I el Canal Segarra-Garrigues ?
Cal recordar que la construcció de la 3a pista del Prat i el projecte de la Terminal Sud van ser endagades per CiU, amb l' exigència de fer-hi arribar el TGv.
El govern del ZP, el que vostè representa, amb el consentiment del Tripartit (ERc, ICV i PSC) ha minimitzat la inversió anual en aquests projectes i no ha fet res per a recuperar el retard que fa anys i anys tenim.
Qui va enllestir l' autovia Lleida-igualada? Una obra que el Sr. Borrell mai va impulsar. El sr.Borrell es va negar davant la insistència de CiU de construir l' autopista Mataró-Palafolls atorgant-la a Acesa i, per tant, incrementant el peatge dels Catalans.
De què han servit els catalans del pSc a Madrid ? per res!!! Què han fet Serra, Borrell, Nadal, Montilla, Clos ? RES DE RES!!

S' HA DE TENIR MOLTA CARA SR. Sáez, per escriure aquest post. De fet, ja té la cara grossa vostè.

i la sra. Àlvarez ? El Zp, va arribar al govern i ha significat un punt d' inflexió en les inversions a Catalunya.
El 2004, amb el pressupost aprovat encara pel PP, al inversió prevista a Catalunya va baixar un 17'9%. El departament de la sra. Àlvarez ha reduït progressivament la participació relativa en inversions a Catalunya.
Sr. Sàez, els pressupostos que vostè també ha aprovat amb aquesta ministra han assignat a catalunya un 15'6% i un 14'6 %, molt per sota del mandat de l' estatut català, que és un 18'8%.

Sr. Sáez, el que hauria de fer és mirar les hemeroteques i veuríem que només quan les forces catalanes governen a Catalunya, el país tira endavant.

Anónimo dijo...

"només quan les forces catalanes governen a Catalunya, el país tira endavant"

Curiosa frase lapidària. Van governar vint-i-tres anys i reivindiquen haver aconseguit inversions a Catalunya, que com a conseqüència tingué vuit anys de PP a l'Estat, i que des de Catalunya en varem patir conseqüències de profunda magnitud. Varen aconseguir, diu l'anònim, un tres per cent més en infraestructures, i maleït tres per cent, i com deia, la conseqüència funesta foren vuit anys de bigoti anticatalanista. Això de cap manera es pot justificar per aquest tant per cent evanescent, més millor hagués estat no fer "res de res", i s'haguessin evitat aquesta complicitat que malfereix de governs tan estridents, i que varen causar la guerra de l'Iraq, entre d'altres proeses.
L'entesa, és que no escolten vostès?, ha significat un pas endavant per Catalunya de magnitud en el terreny social i de progrés, també l'econòmic, i plorar tot el sant dia no és bo, sinó que s'ha de negociar, i reclamar allò que és just, però no amagar-se d'una pèssima gestió per a menys de la meitat de Catalunya (la rica) dient que tota la culpa era de Madrid, perquè això és fals, i esquemes tan simplistes cauen per la pròpia absurditat.
Quanta ràbia acumulada. No passa res per estar a l'oposició durant uns anys, el país ho agraeix, es revitalitza, creix econòmicament, es desintoxica de caciquismes diversos i vostès poden dedicar-se a insultar en blocs.
Els catalans? Què cony són els catalans? Qui els defineix? CiU? Es pensen que són els únics que viuen i treballen a Catalunya, com va dir en Pujol, una de les frases en sentit comú a diferència de les que deia sobre els gitanos. Per allà també se li va escapar aquest racisme provincialista que l'anònim ha vomitat. En Pujol, però, es va disculpar...

Anónimo dijo...

Camil! estic d'acord amb tú, però saps qued eu passar?? que aquestes persones anònimes que tant critiquen a l'Àlex deuen ser les mateixes que després quan el veuen pel carrer li van al darrera com gossets, el feliciten, i li diuen que té el seu suport per a qualsevol cosa... És ben bé que el món (i Girona també, per desgràcia)està ple d'hipòcrites!!