6.13.2007



GIRONA ELECCIONS MUNICIPALS (II) PACTES

Finalment reeditem el pacte de govern d'esquerres a l'ajuntament de Girona, que permetrà dissabte novament a Anna Pagans ser escollida alcaldessa amb els vots favorables del PSC, d'ERC i d'ICV.

Han estat unes darreres hores i dies molt difícils de negociacions i d' incomprensions mútues malgrat la lectura dels resultats electorals. Ja ho havia dit en el meu anterior post: els gironins havien donat suport majoritari al PSC i al pacte d'esquerres - el psc perd un regidor que guanya icv-, per tant no hauria d'haver estat tant difícil l'acord i tant aprop que la força majoritaria se'n anés a l'oposició amb un pacte legítim però poc inteligible erc-icv-ciu.

Una reflexió autocrítica per tots nosaltres que no hem sabut traslladar en les negociacions pel pacte: els programes, les idees, el futur de girona i sí el debat sobre la visibilitat de les polítiques i el repartiment de regidories. Certament la negociació va ser des del primer dia sobre aquestes qüestions, i de manera molt diferent a fa quatre anys en que primer van discutir-se les polítiques, l'acord de govern i després les responsabilitats del cartipàs. Haurem de treballar des d'avui per reestablir confiances, lleialtats i complicitats en el nou govern i fer-lo més cohesionat, no en benefici dels partits, sinó dels ciutadans i de la ciutat que necessita que totes les energies i esforços és dediquin al treball per la ciutat, i els serveis públics als ciutadans. Caldrà comptar també amb les forces polítiques que seran a l'oposició i especialment amb CIU i Carles Puigdemont, que han d'exercir el difícil paper de fiscalització del govern però que també han de participar en els acords estratègics de ciutat.

Desitjo que avui sigui el primer dia d'un nou govern estable i comprómés a Girona que ens permeti seguir vivint en una ciutat que progresa amb serveis, amb qualitat de vida i atenció a les persones, que passem full de les tensions post-municipals i que entre tots contribuim a un futur ple d'oportunitats, en una ciutat que ens apassiona.

3 comentarios:

camprodon dijo...

Moltes felicitats i endevant

Laia Gomis dijo...

Us felicito per l'acord que heu assolit entre les tres forces polítiques, malgrat la distància geogràfica que em separa de Girona he procurat seguir de prop les informacions que sorgien al respecte i sé que no ha estat gens fàcil.

Així doncs us encoratjo a treballar intensament en benefici de tots els gironins i les gironines!

Una abraçada!

Laia

DOLORS dijo...

Felicitats àlex, m'agradea les reflexions que fas , la via de la cohesió social, de buscar complicitats tant entre els partit del pacte com amb l'oposició et lloa.Sempre has sabut crear ponts de diàleg i sóc conscient que també ho fas amb temes difícils (recordo un post sobre el païs basc).Si tothom fes autocrítica i reflexió de la manera tan concient com fas tu, possiblement tindríem menys dificultats per avançar cap a un país lliure nacional i socialment