11.06.2006


ENTESA



L'acord de governabilitat pels propers anys comença a donar les primeres passes. Neix la nova entesa de les forces d'esquerra amb voluntat de prioritzar allò que més ens uneix: la lluita per les desigualtats i les polítiques socials.

Estem d'enhorabona i probablement prenem les primeres decisions encertades per tal que la política i els polítics recuperem crèdit. Un pacte entre CIU i PSC després d'haver posat de manifest en la campanya electoral les profundes diferències ideològiques i de programa d'ambdues formacions polítiques o un pacte CIU i ERC després de les dures crítiques de Mas a ERC en el DVD i la seva voluntat de governar en solitari haurien semblat interessats, un frau electoral de manca de respecte pels electors i per la militància dels partits amb conseqüències molt negatives.

Però no n'hi ha prou en anunciar l'acord i el repartiment de responsabilitats en el nou govern. Aquest nou pacte no genera l'il.lusió i les espectatives de l'acord del Tinell, després dels desencontres viscuts en el primer assaig de govern de coalició del nostre recent període democràtic. El primer repte es recuperar la confiança i les il.lusions, aprendre dels errors i això passa per cohesionar el govern i centrar-se en millorar les polítiques públiques al servei dels ciutadans. Caldrà també tenir respecte a l'adversari que encapçalarà l'oposició amb un ampli suport electoral i comptar amb ells en el desplegament estatutari.

La primera compareixença de Carod ahir davant els mitjans de comunicació va ser tota una declaració d'intencions, pel que sembla l'entesa neix amb unes noves bases. Esperem fer camí junts i construir un país socialment cohesionat, aquesta és una alta responsabilitat, un repte en que esperem tothom estigui a l'alçada. Llarga vida a l' Entesa!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Ànims Àlex confiem molt amb tu i la gent del psc! Ens tindreu al costat!

Anónimo dijo...

Gràcies anònim no saps el necessari que és sentir escalf de la gent i no només la crítica destructiva permenent cap els polítics. Intento/intentem no decebre i treballar a consciència.