9.26.2006


TEMPORADA ALTA

Aquest any el festival Temporada Alta a Girona-Salt arriba a la quinzena edició. No deixa de créixer i val la pena fer-hi un cop d'ull a la programació per comprovar la qualitat de l'oferta de teatre i també de música i dansa i alguna aportació de circ per completar el conjunt de les arts escèniques i musicals. Si pogués creieu-me que no em perdria cap de les actuacions programades. Em permeto recomenar-vos molt especialment el concert de l'Eliane Elias (11/10) perfecte mixtura del jazz i la bossa nova, i també els de la Laurie Anderson (14/10) i el de Diego el Cigala (6/12) pel que fa a les propostes musicals.

En l'aspecte escènic imprescindible Jean Fabre, un dels directors més influents i vanguardistes (l'àngel de la mort; 17/11) que vaig descobrir en ocasió del Festival d'Avignon del 2005. També m'agradaria veure les noves propostes d' Alex Rigola (la nit just abans dels boscos 9/10), de l'argentí-barceloní Javier Dualte, que ja va estrenar a Girona l'impactant i exitosa On ets? (La felicitat, 20/10) i de Calixto Bieito (Plataforma 1/11). A Bieito segur que no el veuré perquè el dia de Tots Sants tindrem altra feina! I com sempre m'interessarà veure els de casa, cel·lebro moltíssim l'estrena de l'amic Joan Solana (Temps de mort 6/10) i el treball de les amigues i excel·lents actrius Cristina Cervià i Meri Yanes en estrena també (Lúcid 2/12).

Aquesta és la meva tria però fixeu-vos: Sol Picó, Mal Pelo, Dulce Pontes, Lluís Llach, Pascal Comelade, Peter Brook, Vicki Peña.... Ufff!!! La tria hauria de ser necessàriament més àmplia. Estrenes, produccions própies, han consolidat Temporada Alta com el gran festival de tardor i autèntic motor de creació escènica a Catalunya. A l'hora confirmen a Girona com una ciutat que té en la cultura i en el seu patrimoni un dels seus millors actius.

L'èxit de Temporada Alta cal repartir-lo entre els seus impulsors: l'Ajuntament de Girona i també el de Salt, el conjunt de les institucions, patrocinadors i el club del mecenatge. I darrera sempre les persones que ho fan possible, menció especial Salvador Sunyer alma mater del festival, que te a tocar el somni de convertir-se en el primer director del centre de producció de les arts escèniques Girona-Salt, que en el futur acollirà la Coma-Cros. També l'alcaldessa gironina, Anna Pagans, l'alcalde saltenc, Jaume Torremadé, i la discreta i eficaç feina de la regidora de Cultura, Lluïsa Faxedas, i el Cap d'Àrea, Narcís Casassa.

I si també m'ho permeteu, jo que em conec una mica la casa us haig d'explicar que tenim un excel·lent equip de persones dedicades al teatre i a la música a l'ajuntament: en Jep, en David, en Victor, la Sole... ells també en tenen bona part de culpa. Però sens dubta la millor notícia de la present edició del festival no és la programació sinó els nous espais guanyats a la ciutat, el magnífic Auditori i el renovat Teatre Municipal, que acolliràn bona part dels espectacles. Bon festival!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Gràcies per la cita, la referència a la gent de l'ajuntament i la propaganda del Festival (que certament, està molt bé...). Has fet bona tria d'espectacles, ja ens hi trobarem!!

Anónimo dijo...

Gràcies lluïsa, ens hi trobarem!