9.26.2006

CIU + PP: LA CAMPANYA DE CIU

CIU va presentar ahir la seva particular precampanya a les eleccions al Parlament. L'home de confiança d'Artur Mas per a tots els temes de comunicació David Madí ha escollit un eslògan d'atac frontal contra el tripartit: ERCPSCPSOEICV, O CIU: ÉS HORA DE GOVERNAR BÉ. Haig de reconèixer que darrerament em sorpenen molt les estratègies de campanya, però no vull prejutjar-les massa perquè algunes han donat un gran resultat. Per exemple, la nostra campanya a les generals, que haig de confesar-vos que inicialment no em va agradar massa, SI TU VOLS DERROTAREM AL PP.

Quan Miquel Iceta ens va presentar la campanya a les candidates i candidats al Congrés va dir-nos: ja sé que sou uns excel·lents candidats però tenim que simplificar el missatge, nosaltres som l'única garantia que el PP no torni a governar i això és el que ens cal explicar als catalans. I aíxí va ser amb el resultat que coneixeu, també en part per la masiva resposta de la gent a la gestió opaca del PP de l'atemptat de l'11-M, que segurament va ser la gota que va vessar el got. Iceta i Madí han compartit cursos d'estratègia política als Estats Units i no ser si per això o per còpia directa, Madí ha optat per una estratègia similar a l'exitosa campanya del PSC.


De la precampanya de CIU si que s'hi exclou curiosament el PP. Si CIU no pensa governar ni amb ERC, ni amb el PSC, ni amb ICV, és que només opta a fer-ho en solitari o amb el PP. Sembla que CIU no està en condicions de reeditar les majories de l'època Pujol, per tant, la seva esperança deu ser que sumin amb el PP i reeditar els vells acords. Per tant, tenim dos blocs ideològics clarament definits i on realment hi ha la confrontació política és PSC-CIU, Montilla o Mas.

Nosaltres hem escollit encertadament l'eslògan FETS I NO PARAULES i ARA ÉS L'HORA DELS CATALANS. Queda clar per on anem, volem explicar com en aquests tres anys de govern hem iniciat un canvi social sense precedents que volem continuar. Més escoles i més mestres, més i millors infraestructures, més i millor seguretat, més hospitals i més metges. La nostra prioritat són les persones que viuen i treballen a Catalunya i que ho facin amb condicions de justícia social.

CIU no enredarà amb els seus eslògans de campanya. Van estar molt de temps al govern de Catalunya i també van fer coses positives, però ens van deixar la qualitat del nostre estat del benestar sotamínims. Els socialistes estem demostrant quines són les prioritats polítiques dels propers anys, amb totes les possibilitats de competències i finançament del Nou Estatut. No ens ha de fallar el suport de la gent el proper 1 de novembre. Per ells, estem en política.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Estic d' acord àlex. Enhorabona pel teu bloc. Endavant!