4.25.2008

la música


La música te efectes meravellosos, és un regal pels sentits, ens fa lliures, feliços i ens ajuda a viure. Ahir vaig tenir un dia pèssim, d'aquells que cal esborrar ràpidament i positivitzar pels dies bons que tenen que venir. Però el millor que podia passar-me en un dia com ahir és tenir un regal com el que l' auditori de girona em va oferir. Dos mites del jazz van oferir ahir un concert memorable a Girona: Mc Coy Tyner, i Joe Lovano. Puc utilitzar els qualificatius més excelsos que conegui del nostre extens vocabulari, però el concert d'ahir a Girona ha de ser recordat com una de les fites musicals més importants que hem viscut a la nostra ciutat, qualitat, elegància, ritme...jazz en estat pur!. Un somni només fa uns anys el pensar que algun dia llegendaries figures del jazz i de la música actuarien a Girona i en una magnífica sala simfónica amb una de les millors sonoritats que conec dels auditoris d'arreu del país. Després d'haver sentit el piano de Mc Coy Tyner i Brad Mehldau a l'Auditori, sols em queda somiar en sentir-hi un dia al mestre Keith Jarrett - de moment a Donosti el proper 23 de juliol -. Gràcies Auditori!
Figueres, Salt. Excel.lent també una vegada més la programació de joventuts musicals de Figueres i el seu festival de Jazz consolidat i amb una gran programació. Randy Wheston dissabte passat al teatre al jardí amb una aposta valenta de jazz fusió amb ritmes africans.
I aquest dissabte plat fort del black music festival a Salt, a la Mirona, novament Maceo Parker imprescindible. No ens acabem la oferta musical a Girona! Per molts anys!

No hay comentarios: