8.12.2007

FESTIVALS D'ESTIU ( 2 )


A punt de començar el darrer dels grans festivals d'estiu a les comarques de girona: la shubertiada a Vilabertran, el balanç de l'oferta musical aquesta temporada d'estiu és difícilment superable. Aquest any no podré assistir a la meva cita anual a Vilabertran i a Torroella de Montgrí, segurament els dos festivals amb més personalitat, i que gràcies a l'excel·lent direcció dels amics Miquel Alsina i Josep Lloret han aconseguit -cadascú en la seva dimensió- situar-se en el panorama estatal de grans festivals.

El Festival de la Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols també mereix aquest any una menció especial, amb una programació espectacular i una resposta magnífica de públic. M'ha agradat també el nou escenari del port nou, on tinc la sort de poder sentir en directe a la vocalista Noa, en un concert difícil d'oblidar. A l'esplanada de Vilartagues, èxit de públic en la gira més multitudinària d'aquest estiu amb Serrat i Sabina.

A Perelada
la meva visita anual per escoltar òpera a la fresca, per la proposta de Lindsay Kemp dels contes d'Hofmann d'Offenbach, que resulta discreta i lluny de la proposta de flauta màgica que em va enlluernar i fascinar ara fa uns deu anys a Peralada i que va influir en el meu interés pel gènere operístic.

2 comentarios:

Joan Margall dijo...

Àlex,
Et posaré falta aquest any al Festival de Músiques de Torroella! Espero veure-t'hi l'any que ve.

Salut,

Joan

Anónimo dijo...

Benvolgut diputat,

què pensa de l' actitud de la ministra Álvarez ?
Que no defensa vostè Catalunya o és que està tan enfeinat de festival en festival que el país li importa un rave.

No tants festivals i demanar la dimissió d' aquesta pèssima ministra. Això és el que ha de fer vostè.

Si els catalans no els hi queda prou clar doncs que s' ho facin mirar. Quin desastre de país. El conseller Nadal a Poblet - a veure si li perdonen els pecats - i vostè de festival.
Quina barra !