3.07.2007


GIRONA EN BONES MANS

Valen-me de la meva condició de primer secretari de l'agrupació del PSC de Girona, no he deixat d'assistir als plens de l'ajuntament si coincideix un dimarts que no tinc sessió plenaria al Congrés de diputats. Ho faig en primer lloc per mantenir-me al dia del debat municipal, per donar suport als meus companys del grup municipal, però també amb un punt nostàlgic dels feliços cinc anys participant del govern de la meva ciutat.

Com els jugadors de futbol que passen més nervis a la banqueta que en el camp, quasi visc amb més intensitat el ple municipal des del públic que quan ocupava un seient de regidor de govern. Tot i així paga la pena comprobar que les sessions plenaries transcorren amb la seguretat i decisió que l'alcaldessa Anna Pagans i l'equip de govern imprimeixen. Tant és així que l'oposició ha quedat molt desdibuixada, però potser també cal agrair-li el to respectuós i de propostes en positiu que sempre utilitzen les seves portaveus Zoila Riera (CIU) i Concepció Veray (PP).

Ahir va protagonitzar en bona mesura el ple, l'informe anual de la defensora del ciutadà Teresa Seseres, que ha sabut posar el segell d'efectivitat i prestigi a aquesta nova institució al servei dels ciutadans. Les recomenacions de la defensora s'han convertit amb un instrument eficaç per millorar el servei de l'administració pública valorades pel govern i per l'oposició.

També va ocupar bona part del ple tres mocions dels grups municipals: una sobre la detenció de la sarrianenca Núria Pòrtules, una altra sobre la plena igualtat de les dones i una darrera sobre la gestió de Renfe. Vaig pensar que pràcticament repetiem alguns dels debats viscuts en els darrers dies al ple del Congrés de diputats - llei d'igualtat, renfe- i que tenia dubtes si algún d'aquests debats calia reproduir-los al consistori, però sens dubte és un nou exemple que la proximitat de la política municipal fa precisament que hagi d'ocupar-se del problemes que més neguiteixen als ciutadans i les causes de les mocions ho eren. A la plaça del vi esperant la sortida del ple un grup de companys de la Núria és manifestaven demanant la seva llibertat. Potser no ho poden fer a les portes de l'Audiència nacional o del ministeri de justícia i és raonable que ho facin davant els representants més directes del poble.

Entre el públic assistent al ple hi comencen a aparèixer futurs candidats al nou consistori, ahir hi era present bona part de la candidatura de CIU a les properes eleccions municipals amb el seu candidat Carles Puigdemont al capdavant. Tinc un profund respecte per Puigdemont, i crec que aportarà idees noves i interessants a la ciutat, però també tinc el convenciment que la bona gestió de l' Anna Pagans, del PSC, així com dels nostres companys de govern ens hauria de donar una amplia majoria a la convocatòria electoral del proper 27 de maig.

Acabat el ple tinc temps d'arribar al darrer quart del partit de la Fiba cup Akasvayu Girona- Panaioios on és decideix favorablement el primer partit de l'eliminatòria pels gironins. Aquest equip té solidesa per arribar a la final four de la Fiba cup i guanyar-la, i si fos a Girona al pavelló Fontajau fantàstic!.

1 comentario:

Anónimo dijo...

I tu quan tornes a Girona?