1.25.2007

MEME'S

Vaig a complir amb urgència però amb excessiu retràs dos memes pendents. El primer per l' amic, i excel.lent orador i company al Congrés de diputats Jordi Pedret, i el segon per l'inquiet activista, primer secretari de la JSC a les comarques gironines i regidor a Quart, David Maldonado. Haig de reconèixer que vaig haver de fer-me explicar més d'una vegada que era un meme pel company Pedret, però ara veig que és un divertimento del tot interessant.

1r meme per en Jordi. A l'esquerra del meu ordinador, a la taula de treball del meu despatx a Girona, m'hi apareix sota un diari de sessions del Congrés el llibre arrels empresarials gironines editat per la Cambra de Comerç de Girona i EL PUNT, amb textos de Narcís-Jordi Aragó i Enric Mirambell. Obro per la plana 56, parla dels impressors, i de la nissaga d'un dels nostres poetes gironins il.lustres Miquel de Palol:

" L'avi de Miquel de Palol treballava en una imprenta de Girona. El nét, a les seves memòries, el recorda doblegat vora la màquina, fent rodar una enorme mola de ferro, diu - mentre al taulell el fadrí major anava donant els fulls de paper blanc i les plegadores de fusta apilaven, llestos i plegats, els exemplars del diari que anava recollint l'aprenent-. Una olor penetrant de tinta fresca ho impregnava tot."

2n meme per en David. A la dreta de l'ordinador, sota una carpeta del meu despatx professional- que em recorda que tinc una trucada pendent a fer al company advocat Ramón Nicolazzi per intentar un acord abans de la data d'un judici previst pel proper 19 de febrer -, apareix un llibre d'un dels meus mestres , el Dr. Vicenç Navarro ( coordinador ), la situación social en España editat per editorial Biblioteca Nueva, obro per la plana 31, polarització social i educació infantil:

"En España sólo el 10,5% de los niños de 0 a 2 años asisten a escuelas de infancia, uno de los porcentajes más bajos de la UE-15. Tal como señala Maria José González, en el capítulo 11, este porcentaje (que España comparte con Grecia, Portugal e Italia) está muy por debajo de los porcentajes de aquellos países que tienen un elevado porcentaje de mujeres incorporadas al mercado de trabajo tales como Dinamarca, Suecia y Noruega, en donde los porcentajes de infantes de 0 a 2 años atendidos por escuelas públicas es 64%, 48% y 40% respectivamente. Ni que decir tiene que tal como también señala Maria José González, esta escasa disponibilidad de escuelas para niños de o a 2 años dificulta la integración de la mujer al mercado de trabajo, como lo demuestra el hecho de que las mujeres de 30-34 años con infantes de esta edad están menos integradas al mercado de trabajo (67%) que las mujeres solteras (90%) o que los hombres (98%)."

Jordi, David deute acomplert!

No hay comentarios: