9.22.2006


MONTILLA: FETS I NO PARAULES

Acabo d'assistir a la Cambra de Comerç de Girona a una trobada del nostre candidat a la Presidència de la Generalitat, José Montilla, amb el President de la Cambra, Domènec Espadalé, i la seva junta. Montilla estava acompanyat per la Consellera de Salut, Marina Geli, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i parlamentaris i candidats al Parlament. El saló de plens de la cambra, un espai noble de fusta i moqueta vermella, em fa pensar en la residència de l'embaixador rus, decorat també amb un quadre d'Orihuel La divina i el treball, al·legoria de tots els sectors productius. Estem doncs, en un bon marc per parlar del nostre programa d'economía i empresa. La seva intervenció ha estat precisa, entenedora i directe. Davant dels empresaris ha defensat l'aposta del PSC pel catalanisme social que suma catalanisme polític i justícia social reforçant l'estat del benestar.

Montilla ha dit "sense riquesa només es pot repartir misèria" i que, per tant, cal treballar per a què Catalunya tingui una economía dinàmica, per millorar la productivitat i la internacionalització i innovació de les empreses. El compromís que ha adquirit davant els empresaris gironins consisteix en doblar l'esforç públic amb recerca, innovació i formació i assegurar la inversió de l'Estat en infraestructures a Catalunya, superant el déficit històric i compromentent la previsió estatutària d'inversió del 18,8% del PIB en els propers set anys. Una bona mostra del canvi que s'ha produït a Espanya queda demostrat en que els pressupostos de l'Estat per aquest proper any 2007 preveuen una inversió a Catalunya equivalent a la dels primers quatre anys de govern Aznar amb recolzament de CIU, els del pacte del Majestic. Montilla ha dit que afronta una nova etapa de col·laboració i no de confrontació amb l'Estat i, per tant, que "el meu govern no serà un govern d'excessos" i que supererem l'etapa de la queixa.

Després d' una roda de premsa en el pont de pedra, l'hem acompanyat fins la seu del
Diari de Girona on l'esperava el seu director, Jordi Xargayó. He marxat convençut que anem en la bona direcció, ara que s' acosta el decisiu 1 de novembre.

No hay comentarios: