9.28.2006

DE L'HOTEL INGLÉS A LA MONCLOA

Aquesta nit he dormit a l'Hotel Inglés, al carrer Echegaray a Madrid. És un hotel petit, modest, i antic -va ser estrenat l'any 1886-. El mobiliari i la decoracíó, efectivament, manté un aire britànic i un punt decadent. Aquest va ser l'hotel que durant molts anys de diputat, José Luis Rodriguez-Zapatero, utilitzaba per dormir a Madrid. Un bon exemple de l'austeritat i del perfil de persona normal i propera del ara president del govern, que ha passat de l'Hotel Inglés a viure a la residencia de Moncloa. Esperem que hi tingui a Moncloa una llarga estada!

De fet, una bona part dels diputats socialistes catalans "viuen" al carrer Echegaray, molt proper a la carrera San Jerónimo, on hi ha el palau del Congrés de Diputats, en el barri de las letras. Molt a prop de l'Hotel Inglés hi ha l'Hotel Santander, també un modest però correcte hotel, en que habitualment hi pernocten els companys Dani Fernández, Jordi Pedret o Francesc Vallés. D'altres comparteixen pis o estan en hotels similars.

Val a dir que malgrat no ens podem ni ens hem de queixar de les nostres assignacions parlamentàries (aproximadament uns 2.300 euros nets), superiors a la majoria dels treballadors a Catalunya, el cert és que també per una qüestió de formes, la majoria tenim un rígid control de la despesa. Curiosament són els representants dels grups parlamentaris més petits, que acostumen a contribuir menys al finançament del seus partits, qui solen permetre allotajar-se en alguns del luxosos hotels de la carrera San Jerónimo. Petits però poderosos.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Que provincià, com us agrada als sociates llepar el cul a l'amo i parlar de la vostra capital.

Alfons dijo...

Que fàcil resulta fer comentaris rupestres, plens d'odi i d'estupidesa, ofensius però inofensius, quan no es té el valor ni de firmar allò que un escriu. El provincià no seria aquell que s'exalta en sentir parlar d'una ciutat? Com ara per exemple Madrid!

PERE SIMON dijo...

Àlex, tot i que faig tard, benvingut al món dels blogs ! Sens dubte, és tot un luxe poder llegir els teus comentaris i les teves reflexions. Enhorabona. Una abraçada.

Anónimo dijo...

Anònim, gràcies per visitar el meu bloc, però et prego que els teus comentaris els facis amb respecte.
Gràcies Alfons, gràcies Pere el futur és a les vostres mans! Una abraçada!